Npuppyiets is zo vervelend als je hond de stoelpoten onder je vandaan kauwt. Een puppy wisselt nog van tanden. De puppytandjes kunnen erg scherp zijn en dit laat sporen achter. Tijdens de wisseling van tanden, hebben ze de neiging om te gaan kauwen aan alles wat op hun pad komt. Kauwen verlicht de irritatie, wanneer de nieuwe tandjes doorkomen. Kauwen is voor een hond van essentieel belang om het gebit, het tandvlees en de kaken gezond te houden. Maar het is erg vervelend als de houten stoelpoten en de houten deurkozijn, hierdoor beschadigd raken. Gelukkig zijn er oplossingen.

Speeltjes en botjes
Je kunt de hond speeltjes en botjes geven waarop het mag kauwen. De hond is zo minder geneigd om de deurkozijn aan te vreten. Als je van huis gaat, zorg er dan altijd voor dat hond iets heeft om zijn tanden in te zetten. Bied je geen alternatieven, dan zal de hond zijn tanden gaan zetten in alles wat kauwbaar is. Er zijn hondenspeeltjes verkrijgbaar waar je brokjes in kunt stoppen. Door het speeltje heen en weer te bewegen, vallen er brokjes uit. Dit is een oplossing om verveling tegen te gaan en het geeft iets om op te kauwen.

Het kauwen afleren
Het kauwen aan meubilair, kan ook een vorm van verveling zijn. Vaak zal een hond gaan kauwen aan deurkozijnen, wanneer je van huis bent. Als je thuis bent, hoeft een hond zich niet snel te vervelen. Je kunt het afleren door de hond een hard bot te geven en andere speeltjes waar het wel op mag kauwen. Straf ongewenst gedrag af, door bijvoorbeeld heel hard ‘nee’ te roepen. Beloon hem wel voor het goede gedrag. Als hij braaf het botje pakt, prijs hem dan hiervoor. Straffen gaat niet zonder het belonen van gewenst gedrag.