puppy zindelijk maken

Zindelijkheidstraining begint al vanaf de eerste dag dat je een pup thuis hebt. Een hond straffen voor een ongelukje, is niet echt zinvol. Je kunt beter laten zien waar hij wel zijn behoefte mag doen. Als je ziet dat de pup in huis plast, til hem dan op. Een hond heeft een soort plas rem, als je hem optilt, stopt hij met plassen. Zet hem dan gelijk buiten neer. Door dit consequent te blijven herhalen, begrijpt de hond dat binnen plassen niet gewenst is. Maak de plek van het plasje goed schoon zodat hij zijn geur niet meer ruikt.

Zindelijkheidsmatjes
Je hebt puppy trainers, matjes, welke je kunt gebruiken voor de zindelijkheidstraining. Zorg er altijd voor dat je puppy, bij hoge nood, zijn plasje daarop kan doen. Het matje kun je dan ook het beste bij de deur plaatsen. Puppy’s kunnen hun behoeftes nog niet zo lang ophouden, dus een ongelukje ligt altijd op de loer. Tijdens de nacht, kun je een wekker zetten. De eerste nachten laat je de pup om de twee uur plassen, daarna bouw je dit af. Als de pup in de nacht al zindelijk is, dan zal hij dit overdag ook snel gaan leren.

Een kwestie van tijd
Een pup die tijdens het spelen rondjes gaat draaien, moet waarschijnlijk een behoefte doen. Loop dan ook gelijk met de hond naar buiten en laat hem daar zijn behoefte doen. Het kan wat tijd kosten, alvorens hij doorheeft dat hij dit buiten moet doen. Beloon hem daarna. Een hond belonen met een hondensnoepje, is een goede manier om je hond gewenst gedrag aan te leren. Net als zindelijkheidstraining bij kinderen, valt het kwartje ineens. Je merkt dat de hond minder ongelukjes heeft en zijn behoefte weet op te houden. Blijf hem vooral belonen.